Opbevaring af værktøj

Opbevaring af værktøj kan foregå på mange forskellige niveauer. Lige fra en lille værktøjskasse i biles bagagerum eller i skabet inde i bryggerset, til opbevaring af værktøj i en stor 6 meter lang og ca. 2,5 meter bred og høj 20 fods værktøjscontainer / materialecontainer.

Når man bor i hus, er det næsten umuligt at undvære værktøj, men det er langt fra alle der har gør-det-selv-manden/kvinden i os. Dermed har denne gruppe heller ikke den store trang til at købe meget værktøj, og meget af det værktøj der kan købes, er ikke noget som de ved hvordan bruges. Der er ingen grund til at have et stort skur fyldt op med værktøj og maskiner for denne gruppe.

Der er dog en større gruppe, specielt af husejere som har en noget større interesse i værktøj og de ting som kan laves med det korrekte værktøj. Derfor er der også ofte indrettet et lille værksted i skur, garage eller lignende, hvor der også er lavet plads til værktøjsopbevaring. Eksempelvis den klassiske væg hvor hammer, skruetrækkere, tænger, sav og vaterpas hænger side om side – gerne med en sort sprittusstreg rundt om værktøjet, så det er nemt at se hvor det skal hænges op igen.

Udover værktøjet som opbevares i skabe, skuffer og på væggen, har denne gruppe også typisk en værktøjskasse som nemt kan tages med når man skal ud og hjælpe venner og familie. Her kommer det ”gamle” værktøj ofte i, så når der er blevet købt en ny tang, en ny skruetrækker osv., kommer det gamle men stadig gode værktøj til opbevaring i værktøjskassen.

Hvis du ønsker mere viden, bliver der jævnligt udbudt flere spændende events. Eksempelvis i Haderslev, Brøndby Horsens, eller Randers. Nogen gange med betaling, nogen gange er det gratis at deltage.