Skal man købe eller leje værktøj og maskiner?

Det er altid værd at overveje om det bedst kan betale sig at købe eller at leje værktøj og maskiner. Det afhænger i høj grad af hvor meget værktøjet / maskinen skal bruges, og hvor meget det eventuelt kan sælges videre til.

Køb nyt eller brugt

Hvis du vælger at købe kan du vælge mellem at køre til det lokale byggemarked og købe værktøjet nyt. Der er noget specielt ved nyt værktøj og nye maskiner, men nogen gange kan det godt betale sig at købe brugt i stedet for nyt.

Skal du anlægge en ny flisegang vil det måske være en stor udskrivning til afretningsskinner, pladevibrator mm hvis du skal købe det hele fra nyt. Køber du i stedet brugt, kan det være at du kan få det solgt til samme pris eller måske lidt mindre når du selv er færdig med at bruge det.

Skal du i stedet anlægge en belægning hele vejen om huset med en eller flere terrasser, indkørsel og flisegange, kan det godt være smart at købe værktøj og maskiner i stedet for at leje det.

Her http://www.fc-beton.dk/vaerktoej-og-tilbehoer_901.html kan du købe forskelligt værktøj og tilbehør til arbejdet med fliser og belægningssten, mens du og kan leje større maskiner til anlægsarbejdet.