Specialværktøj til udførelse af specielle opgaver

Nilfisk højtryksrenser kan købes inklusiv en terrassevasker til rensning af fliser, træterrasser mm.

Når det kommer til værktøj kender de fleste til traditionelt all-round værktøj som en hammer, en sav, en boremaskine og lignende, men der findes meget andet værktøj end det der kan købes i mange varianter i alle byggemarkeder, og som findes hjemme ved mange private.

Det sker dog nogen gange at der findes en løsning til at producere specialmaskiner og specialværktøj billigere, og pludseligt kommer prisen ned i et niveau hvor private kan være med, og dermed begynder byggemarkeder mm at forhandle det.

Et eksempel er at profossionelle køber dyre maskiner til rensning af havefliser / belægningssten / betonfliser, tage og lignende. Producenter som Nilfisk og Kârcher har fundet en løsning hvor de kan lave forholdsvis billige højtryksrensere og tilbehør som en terrassevasker der også kan rense fliserne, træterrassen og andet for alger og mos.

Kärcher producerer også højtryksrensere til priser hvor private kan være med.

Det betyder at mange private pludseligt kan være med på selv at rense fliserne for alger og mos, i stedet for at hyre professionelle håndværkere til at klare opgaven.

Er de billige maskiner gode nok?

Til mange opgaver kan de billige maskiner godt bruges, men der er selvfølgeligt forskel på kvaliteten. Eksempelvis kan det være svært med en terrassevasker på en højtryksrenser at komme helt ind i hjørnerne, og fjernes terrassevaskeren, vil vandstrålen fra højtryksrenseren ikke bare fjerne alger fra fliserne. Den vil også fjerne noget af betonen fra flisernes overflade.

Hvis flisebelægningen er gammel, vil en terrassevasker også være med til at ødelægge flisernes overflade. Med en ødelagt overflade vil man ikke bare opleve at algerne hurtigt kommer igen – de vil også blive mere udbredte, for med den ødelagte overflade på fliserne vil der være meget bedre vækstbetingelser for alger og mos.

Derfor skal man altid vurdere hvor meget efterarbejde der vil være i forbindelse med algebehandling og / eller imprægnering af fliser.

En professionel fagmand vil i langt højere grad kunne vurdere om en given behandling vil ødelægge materialerne, og derfor vil den rigtige løsning være nemmere at vælge.

Hvad koster en professionel fliserens?

Der er stor forskel på priser for rensning af fliser hos de professionelle.